В този блог: Прогрес и в един от най-трудните сектори за електрифициране – самолетния транспорт.

Новото в това направление идва от easyJet, чийто изпълнителен директор обяви, че "електрифицирането на полетите се превръща в реалност". В подкрепа на това твърдение компанията ще тества девет-местен електрически самолет през 2019 г.

В този блог: Tesla отвори нов сайт с диаграми и номера на резервни части за Roadster, Model S, 3 и X.

Порталът е на адрес https://epc.teslamotors.com/#/catalogs и съдържа схемите за Model S 2012-2016, настоящия Model S, Model X, Model 3 и дори оригиналния Roadster.

В този блог: Тест направен в Германия сравнява зареждането и пробега на Tesla Model X и Jaguar I-PACE.

За теста е използват Model X 90D с 90 кВтч батерия, каквато има и Jaguar I-PACE. Капацитетът е еднакъв, но резултатите от теста са много различни.

В този блог: Новият вариант на Tesla Model 3 със среден капацитет на батерията вече е в производство.

Според блога electrek, човек от компанията е споделил точният капацитет на батерията – същата като във версията с най-голям пробег, но с по-малко клетки.

В този блог: Среден пробег в новата Model 3 версия означава 420 км с едно зареждане.

Официално име на версията е Tesla Model 3 Mid Range Rear-Wheel Drive, с $45,000 базова цена (засега няма Model 3 информация за Европа) и 5.6 секунди ускорение от 0 до 100 км/ч.

В този блог: Увеличеното производство на Model 3 помогна за подобряване на финансовите резултати на Tesla.

Рекордните доставки на Model 3 извеждат Tesla на печалба и в унисон с темпото компанията обяви, че ще издърпа напред старта на производството в Китай.

Лични съобщения от форума

Не си логнат.