Събота, 10 Септември 2011 09:39

Ето ти 'химера' и пак 300 км/ч на Автосалон Франкфурт 2011

От
Quimera All Electic GT състезателна електрическа кола

Точно на автосалона тази скорост няма да я бъде, но очевидно младежите от Римац Аутомобили няма да са сами на електромобилния връх на изложението, защото Quimera и Altran, глобалният технологичен партньор на Quimera, ще представят "All Electric GT" AEG прототипи на Автосалона във Франкфурт. С три UQM електромотора, развиващи обща мощност от 522 кВ (700 кс), на този етап максималната скорост на AEGT е електронно ограничена до 300 км/ч...

Има още едно прилика с Римац и тя е, че целта на Quimera (също) е да промени начина, по който автоиндустрията възприема електрическите коли и да засили обществения интерес към възможностите, производителността и пробега на електромобилите. По AEGT проекта Altran и Quimera са работили заедно с Technopark Motorland и Sunrace Engineering Development.

С дължина 4.8 м и ширина 2 м монокок шасито е изработено изцяло от карбонови влакна за постигане на по-ниско тегло и повече здравина. В сегашната си конфигурация с серии от литий-полимерни батерии от EIG, AEGT може да се движи в продължение на 20-30 минути.

Още един показател в тази супер електро кола е много висок - с 1000 Нм въртящ момент на пътя са възможни чудеса, но както казахме в статията по въпроса вчера, Concept_One на Римац Аутомобили направо разплаква (конкуренцията) в случая с показател от 3,800 Нм, но след чудесата не знаем какво следва.

Altran е основният технологичен консултант и участва в разработката на проекта. Quimera има няколко проекта за състезателни електрически коли и Altran отговаря за дизайна и инженерната част в създаването на електрическото задвижване, включително батерията, управлението на батерията, електромоторите, трансмисията и цялостна интеграция на задвижващата система с необходимите модификации по шасито.

All-Electric-GT-A All-Electric-GT-C All-Electric-GT-D All-Electric-GT-E All-Electric-GT-F All-Electric-GT-G All-Electric-GT-H All-Electric-GT-I

Quimera е начело на консорциум от международни компании, занимаващ се с развитие и прилагане на устойчиви проекти в градски зони в областта на възобновяемата енергия. AEGT01 определено няма да е по джоба на всеки, но ако за потенциалните клиенти това е утеха, до края на годината вероятно ще може да се закупи и кара по частни пътища. То, ако имаш свой път, цена едва ли може да те притесни.

В заключение, не че нещо, но с 'офертата' на Римац Аутомобили, заглавието на следващото видео май трябва да смени собственика...

eCars.bg

Прочетено 1800 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 11:40
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.