Print this page
Вторник, 13 Септември 2011 13:08

Автосалон Франкфурт 2011 – Fisker Surf 'шутира' всички

От
Fisker Surf на пазара от 2012 г.

Хей, ефективната работа с годините винаги се отплаща и сега колегите от Autoblog берат своите плодове. Екип на топ авто блога е имал заслуженото щастие да бъде поканен шредварително в студио в Мюнхен от Fisker Automotive да хвърли едно око на новия Fisker Surf, който в момента компанията вече представя на своята пресконференция на Автосалон Франкфурт 2011. Не е особено разбираемо на български, но вторият модел на компанията е от новата 'shooting brake' концепция...

Първите думи на 'автоблогарите' при вида на колата? "Ама тя прилича малко на Ferrari FF". Бързият отговор на шефа и дизайнер на Fisker, Хенрик Фискер - "Да, но с четири врати" (а, във Ferrari не обичат много тази идея...). И май е станало ясно, че г-н Фискер предпочита аналогия с Lamborghini Espada от 7-те като става дума за вдъхновението за Surf. Има нещо такова...

Surf е вторият модел на Fisker, наречен така отчасти защото сега собственикът на компанията може да носи върху него или да сложи вътре своя сърф. След вече стартиралото производство на първата кола на компанията - добилата вече емблематичен статус Karma - Surf също ще се произвежда в завода на Valmet във Финландия и се очаква на пазара до юли 2012 г.

Честно казано Surf спокойно можем да наречем Karma комби, но както в една реклама, която върви по нашите телевизии в момента се казва, "беше секретарка", сега е "офис асистент" - времената се променят и новата шутинг-мутинг чудесия е тук, наред с много други нови 'стари' неща. Комби идеята май има за цел да 'надскочи' смешно малкия по обем (200 литра) багажник на седана и с разширяемото пространство сега отзад има от 350 до 820 литра обем. Не е повод да подскочим от радост, но определено е доста повече.

Новата форма утежнява колата само с около 35 кила, за общо около 1995 кг. Ааа, м'че то няма и два тона! Обемът хубаво, но с тази форма побирането на разнородни багажи няма да е особено лесно и затова компанията работи по к-т подходящи за Surf куфари.

Задвижването и интериора са копие на Karma, с единствената разлика, че добавените 3 см във височина отзад определено ще допринесат за комфорта ви, ако сте над 1.80 м.

Отвън също има едно подобрение и то е 'устойчиво' технологично - соларният покрив на Karma е 120 вата, докато 'сърфистът' се радва на 133. Решетката и новите 22" джанти също са различни, а в момента Fisker работи с външен доставчик за създаване на удобен багажник на тавана, който да се плъзга в стандартните алуминиеви релси.

Според дизайнера на колата и собственик на компанията, Хенрик Фискер, Surf би трябвало 'да върви' доста в Европа където луксозните комбита са на особена почит, с доста смели надежди за реализация на 3,500 'сърфа' годишно.

Fisker Surf ще се продава на цена малко по-висока от таза на вариращия между $95,900 и $108,900 Karma, но точните цени ще научим по-късно, макар че от компанията загатват: "ще бъде нещо като FF с четири врати, но на една трета от цената."

Ашколсун!

fisker-surf-frankfurt-1 fisker-surf-frankfurt-2 fisker-surf-frankfurt-3 fisker-surf-frankfurt-4 fisker-surf-frankfurt-5 fisker-surf-frankfurt-6 fisker-surf-frankfurt-7 fisker-surf-frankfurt-8 fisker-surf-frankfurt-81 fisker-surf-frankfurt-82 fisker-surf-frankfurt-83 fisker-surf-frankfurt-9 fisker-surf-frankfurt-91 fisker-surf-frankfurt-92 fisker-surf-frankfurt-93 fisker-surf-frankfurt-94

[От: Autoblog]

Прочетено 1879 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 11:35
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.