Петък, 09 Март 2012 11:49

Женева 2012: Подкарайте електрическия Ford Focus сега (видео)

От
Ford Focus Electric може да се тества на Автосалон Женева 2012

Големите автомобилни компании определено вече са във вихъра на електромобилната надпревара и на всяко голямо изложение представят свои електрически модели. Разликата между Автосалон Женева 2012 и, да речем, същия (или друг подобен) през 2008 г.? Много от сегашните демонстрации са на производствени модели. Такъв е и електрическият вариант на Ford Focus, който всеки посетител (хм, вероятно има записване) може да подкара по време на автосалона в швейцарската столица чак до 18 март. Ако имате път натам, преди да пробвате Ford Focus Electric на живо, ще ви напомним, че моделът предлага пробег от 160 км с едно зареждане на литиево-йонната батерия с капацитет 23 кВтч и за разлика от повечето други електрически модели на различни компании, може да се зарежда стандартно (бавно) за 3-4 часа, при нещо като оформил се 'стандарт' от 6-8 часа в сегмента на този етап...

Не е изненада, че електрическата версия на Focus споделя усещането от кормилната уредба, управлението и спирачната система с конвенционалния 'излъчващ спорт' модел, на който е базиран. Липсата на двигател с вътрешно горене и отличната аеродинамика вроятно допринасят за изключително тихо и комфортно придвижване. Остава само да се уверим в това, когато моделът 'кацне' у нас.

Миналата година Ford направи специална Facebook кампания, за да ни пита какъв звук искаме на генерира електрическият Focus, който още в първата си производствена версия ще разполага с усъвършенстван гласов контрол, интерфейс за комуникации и интегриране на устройства (SYNC) и специално разработени функции за максимално удоволствие от шофирането на електромобил. Да, всичко това може да тествате сега, отново, ако наминете през щанда на Ford на автосалона в Женева. Ако не, по някое време в Moto PFOHE Wink.

Но преди това, все пак имаме малко 'електрическо фокус' видео за вас:

eCars.bg

Прочетено 2949 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:25
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.