Сряда, 19 Септември 2012 08:30

Изненада: Citroen DS3 Electrum – това е много по-атрактивно!

От
citroen-ds3-electrum

На Автосалон Париж 2012, Citro?n ще демонстрира последните си постижения, сред които обаче има и едно съвсем неочаквано предложение. Хм, след като вече се знае за него, всъщност можем да го наречем доста очаквано!

След като преди няколко дни обяви, че ще предлага новия Berlingo и в електрически вариант, Citro?n показва недвусмислено, че смята да работи в посока електрическа мобилност с неочаквана концепция или по-скоро демонстрация на технологии – електрически DS3 наречен DS3 Electrum.

Според Citro?n, "целта на тази концепция е да покаже, че изцяло електрическите коли не са непременно скучни". Е, това обяснява и заглавието и за доказателство, че DS3 Electrum няма да е скучен, Citro?n поставя не един а два електромотора, всеки с мощност 65 кВ (общо 174 кс), които да задвижват предните колела. По отношение на пробега геройства няма, но 17.5 кВтч батерия от Panasonic за изминаване на 120 км с едно зареждане са доста прилични, особена за града.

Ще трябва да почакаме още за официални снимки на DS3 Electrum, но още сега можем да разберем какво мислите за тази изненада. Кажете ни в коментарите отдолу.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Прочетено 2485 пъти Последна корекция Петък, 28 Септември 2012 21:37
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.