Понеделник, 01 Октомври 2012 12:10

Електрически Ssangyong с удължен пробег – представяне в Париж

От
new range-extander SUV from Ssangyong - at Paris autoshow2012
Електрически SUV от Ssanyong - най-сетне красив 'кореец'! Снимка:brisbanetimes

Вече са факт първите официални снимки на кросоувъра с удължен пробег Ssangyong e-XIV.

Корейският производител показа концепцията си за електрически SUV, дни преди световната премиера на модела, на автоизложението в Париж. Може да изглежда като противоречие с 'грозничката' линия на моделите до момента, но този електромобил (с удължен пробег), определено се различава и 'хваща окото'.

Спрямо показаната модификация XIV-2 на изложението в Женева по-рано тази година, в този вариант има революционни промени в дизайна. Първата концепция XIV-1 беше представена на клиентите за първи път миналата година във Франкфурт.

Освен дизайнерските подобрения на купето, интериорът също е подобаващ на класен автопроизводител. Футуристичните елементи показват стил и обещават качество, загърбвайки някои от стилистичните решения, които може да се очакват от южнокорейския производител, който е дал на света визуалните предизвикателства Rexton, Actyon и Kyron джипове, както и мъчително грозния Stavic – за щастие непопулярен у нас!.

Ssangyong_e-XIV_otvutre
Снимка: Autoevolution

С наличието на три екрана с високо-разделителна способност – за пълна информираност относно техническото състояние, както и широка мултимедийна палитра - и силно стилизираният волан със светодиодно осветяване в синьо в обръча, и елементи с хром-декорация, водачът добива усещане за модерен, качествен електромобил – нещо различно от досегашните Ssangyong.

Moderno oborudvane na eXIV - elektricheski SUV

Дневните светлини са хитро прибрани навътре, а фаровете са тип Slimline. Формата на огледалата за обратно виждане е като на острие, а предната решетка на компактния електрически SUV – с характерни перфорации и форма на бронята – създава впечатление за една 'усмихната' предница.

Говори се и за слънчеви панели, вградени в затъмнен стъклен покрив, който се очаква да помогне за захранването на климатика, и аудио-функциите.

Подобно на познатата ни Ampera, електрическият мотор на e-XIV ще бъде подпомаган от горивен мотор, след изчерпване на електрическия заряд. И още една прилика - моторът ще е бензинов, независимо от 'залитанията' на производителя към мотор, задвижван от изгарянето на масло. Пробегът на електромобила няма да е притеснително малък, но конкретни данни ще разберем в Париж.

Концептуалните засега XIV-модели на Ssangyong, твърде вероятно ще се превърнат в следващото поколение на компактен SUV на компанията, с очаквана поява в серийно производство 2015 г.

Имайки предвид гъвкавостта на азиатските производители, а и достатъчното време до производството, допустимо е, че цената ще е приемлива, и конкуренцията ще се засилва – което, както знаем, е добре дошло за нас, потребителите.

[ОТ: brisbanetimes]

eCars.bg / Elektromobili.bg

Прочетено 3450 пъти Последна корекция Сряда, 10 Октомври 2012 16:45
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.