Tesla зареждачка заключи кабела на електро Smart

Блог

В този блог: Това май не е много SMART...

Човекът, чиято кола виждаш на снимката, е от Германия и си е предизвикал сам едно проблемче – решил "случайно" да включи кабела на своя електро Smart в Tesla Supercharger зареждачка и после не могъл да го извади, след което пратил снимката на германския сайт Electrive...

Европейският вариант на Tesla Model S е оборудван с Тип 2 контакт за зареждане, като много други електромобили, между които и Smart fortwo. Има обаче разлика. Контактът и щепселът на Tesla са изработени от специални сплави – не са като тези на оригиналната разработка на германската компания Mennekes.

Това е необходимо заради много по-голямата мощност на зареждане – до 135 кВт. Това са 200А, а максимумът при Mennekes елементите е 63А.

Причината за проблема със Smart-а обаче е друга. Когато включиш кабела на Model S в Supercharger устройство двете правят нещо, което в Tesla наричат "ръкостискане" – контактът заключва щепсела за безопасност и преди да започне зареждането има кратка контролна процедура.

Така нашият Smart човек естествено не успял да си извади кабела, защото без "ръкостискане" няма никаква комуникация и контактът не разбира, че трябва да отключи щепсела. Вероятно си е мислел, че след като неговият Smart, ако е от поколението оборудвано с Tesla електозадвижване, ще си пасне със супер зареждачката. Тц!

Човекът опитал да се свърже с Tesla по телефона изписан на Supercharger-а, но не успял и се наложило да си вземе стая в близкия мотел.

От: Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения