Facebook Live премиера за Chevy Bolt на 6 януари 2016

Събития

В този блог: Премиерата на Chevrolet Bolt е в първия ден на CES 2016.

Шоуто за потребителска електроника (CES) е изборът на General Motors за дебюта на новия електрически Chevolet Bolt, на който компанията залага много...

Chevrolet е първата авто марка, която ще работи с Facebook за директно излъчване на премиера на автомобил по Facebook Live – хм, това още не сме го пробвали.

Вече има изцяло електрически модел с голям плюс на предния капак (Bolt няма да е първият). Това е Chevy Spark, който обаче не се предлага във всички щати. Плановете на GM за Bolt са електромобилът да се предлага навсякъде в САЩ, на цена от около $37,500. Има идея и за евро вариант с потенциалното име Opel Trixx.

Bolt е ново поколение електрически автомобил, с планиран пробег над 300 км с едно зареждане. Вчера GM потвърди, също официално, че Bolt ще излезе на пазара в края на 2016 г.

С това GM очевидно цели да изпревари пазарната реализация на Tesla Model 3, който очакваме да бъде показан за пръв път през пролетта. Дали ще излезе на пазара през 2017 г. още не е ясно, но така или иначе ще е основният конкурент за Bolt, заедно с Nissan LEAF 2 и други. Така, от следващата година електромобилите вече стават по-достъпни, което е сериозна предпоставка да станат и далеч по-масови.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения