Още два електро камиона пуска BMW в Мюнхен

Електромобили

В този блог: Още два камиона на ток ще използва за логистика BMW в Mюнхен.

Към момента три електрически камиона са част от логистичните операции в главния завод на BMW Group. Първият камион на ток бе пуснат в експлоатация в завода още през 2015, а сега към него се присъединяват още два електрически, камиона.

Чрез използването на тези електронни камиони, компанията вече намалява вредните си емисии с прибл. 82 тона годишно, а и трите камиона се използват на обществени пътища в района на Мюнхен.

С първият е-камион компанията ARS Altmann AG, която се занимава с логистични услуги превозва нови автомобили по 15-километров маршрут през Мюнхен по пътя си от град Гарчинг на север към BMW Welt, камионът е натоварен с автомобили, които чакат да бъдат предадени на новите си собственици, а на връщане транспортира готови автомобили от завода на BMW, които по-късно ще бъдат изпратени от Garching до европейската търговска мрежа. Специална особеност на новия е-камион е неговото покрито полуремарке.

Групата SCHERM е партньор на BMW Group от повече от две години и си сътрудничи с тях по въпроси свързани с устойчивата градска логистика. Двете компании са много доволни от опита, натрупан при използването на техния първи е-камион, който функционира много надеждно след пускането в експлоатация от юли 2015 г. насам.

При максимална скорост от 40 километра в час, електрическият камион покрива маршрут между логистичния център на SCHERM и BMW Group Plant München осем пъти дневно, спестявайки около 48 тона CO2 годишно в сравнение с конвенционален камион.

С втория си е-камион логистичната компания вече доставя компоненти за превозни средства от главния си център в Карсфелд, на 12 километра извън града, до завода в Мюнхен. С максимална скорост от 64 километра в час, новият е-камион има пробег с едно зареждане от приблизително 160 километра.

Тези камиони със сигурност са много далеч от това, което Tesla представи преди месец, но това не ги прави по-малко ефективни и компании като BMW трябва да започнат с вътрешната си електрификация преди да започнат да дават себе си като пример за зелена компания.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума