Нов 40-тонен електро камион идва в помощ на минната индустрия

Електромобили

В този блог: Супер ефективен самосвал ще помага на минната индустрия за по-добри резултати и по-малко вредни емисии.

Още една индустрия започва да се ориентира към електрическите превозни средства благодарение на компанията Artisan Vehicles, която разработи масивен електрически камион за подземно копаене.

Минно-добивната промишленост разполага с едни от най-големите и най-тежки превозни средства в света и както много други индустрии и те започват да се ориентират към електрическите, заради множеството предимства, които идват с тях.

Artisan Vehicles е базирана в Калифорния компания, която наскоро разработи масивен електрически Z40 самосвал, предвиден за минната индустрия.

Z40 е оборудван с 4 електрически мотора и е снабден със система за смяна на батерията, която удължава времето за работа без нужда от презареждане и прави камиона сравним по производителност с дизеловия вариант.

Artisan Vehicles твърди, че Z40 има почти двойно по-голяма пикова мощност в сравнение с дизелова машина и генерира само 1/8-ми от топлината на своя дизелов еквивалент.

За начало самосвалът ще бъде използван в мината Kirkland Lake Gold, но по всичко личи че съвсем скоро и други компании от индустрията ще се възползват от новото возило.

От компанията споделят че са приятно изненадани от позитивните коментари и приемането което са получили не само на местно ниво, но и от индустрията, която вече изглежда е готова за трансформация.

Въпреки че тежи 40 тона Z40 е по-малък на размер от стандартен камион със същото тегло и ще окаже сериозно въздействие върху дейността на минните компании позволявайки добива на повече руда във всеки камион.

Artisan Vehicles не са единствената компания, която работи за електрификацията на минната индустрия. 

Миналата година партньорство между две швейцарски компании преобразува багер "камион" Komatsu, който се превърна в най-голямото електрическо превозно средство в света с масивна батерия от 700 кВтч.

Усилията за електрификация в минната индустрия са особено интересни, тъй като появата на електрически превозни средства изисква по-големи минни усилия за добива на минерали като никел, кобалт, литий и други.

Чрез разширяването на експлоатацията на тези ресурси с превозни средства с нулеви емисии, това действително ще намали въздействието от производството на други електрически превозни средства.

И за финал кратко видео с коментар на някои от служителите на компанията за разработката на камиона.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари