Употребяваните Renault електрички вече и с батерия в цената

Електромобили

В този блог: Renault слага край на задължителния лизинг за батериите и дава опция на по-старите собственици да го прекратят със задна дата.

Доста време отне на компанията да направи промяна в политиката си за батериите и да спре да ги предлага само на изплащане, без да могат да се купят, но в крайна сметка се стигна и до тази промяна.

Отсега нататък собствениците на ZOE и Twizy в Германия и други страни, които имат договор за лизинг на батерията, ще могат да го прекратят и да си купят директно батерията или да продадат колата с батерията в цената, без да се налага да прехвърлят договора за наем на следващия собственик.

В продължение на години купувачите на електрическите модели на Renault трябваше да наемат батериите, преди френският автомобилен производител да започне да предлага опция за закупуване на батерията през март тази година. Тази възможност обаче досега не се прилагаше към съществуващи договори, а само за нови коли.

Единствените държави, в които досега можеше да се купи нов електромобил от Renault с включена в цената батерия, бяха България и Норвегия. Сега възможността да може употребявани Renault електромобили в други държави да се продават заедно с батерията за нас означава, че пазарът за втора ръка ZOE и Twizy ще се отвори много повече.

Досега собствениците на Renault електромобил в Европа трябваше да намерят нов купувач, който да е готов да поеме и лизинга на батерията, но това вече е история и отсега нататък колата ще може да се продава заедно с батерията включена в цената.

Новото правило се прилага в Германия и други държави в Европа, а освен за ZOE и Twizy важи също и за Kangoo Z.E.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения