Tesla достигна целта си от 5,000 Model 3 бройки на седмица; Планира увеличение до 6,000 през юли

Електромобили

В този блог: Tesla постигна най-голямата си цел за второто тримесечие на 2018 и обяви нови цели за Model 3 през юли.

Противно на очакванията на чакащите Tesla да се провали час по-скоро, компанията публикува резултатите си от второто тримесечие, които показват, че основната й цел за този период е постигната и вече се правят по над 5,000 Model 3 бройки на седмица.

Макар и в самия край на периода, компанията успя да постигне целта си и приключи последната седмица на юни с произведени 5,031 Model 3 коли.

Колкото до общите цифри за второто тримесечие на годината, те сочат произведени общо 53,339 електромобила, от които 28,578 Model 3.

Резултатите за Model 3 дори се оказаха малко над очакваните за периода, въпреки че случаят с доставките не бе точно такъв тъй като за периода са били доставени общо 18,440 коли.

Tesla e доставила общо 40,740 електромобила за второто тримесечие на годината, от които 10,930 Model S и 11,370 Модела X SUV.

В официалното прессъобщение на Tesla, Мъск споделя, че новата монтажна линия за Model 3 в тента и им е помогнала значително да постигнат целта си, но очаква от началото на този месец вече да няма нужда от нейното използване за постигането на 5,000 бройки на седмица.

Тя обаче ще продължи да се използва и според предварителни прогнози ще им съдейства да увеличат седмичния производствен капацитет до 6,000 бройки на седмица в края на юли.

Доставките и поръчките на Model S и Model X продължават да са на ниво и компанията запазва целта си да достави общо 100,000 от тези два модела до края на тази година.

В края на второто тримесечие са отчетени 11,166 Model 3 и сумарно 3,892 Model S и Model X коли на път към своите нови собственици.

Резултатите за второто тримесечие на Tesla са доста впечатляващи и представляват цели 55% ръст спрямо първите три месеца на тази година.

За първи път през този период от време се случва и произведените Model 3 (28,578) коли да надминат общата бройка от произведени Model S и Model X (24,761). Освен това за първи път през този период компанията е успяла да произведе общо над 7,000 електромобила в рамките на една седмица.

В прессъобщението се казва още, че всичките тези резултати са постигнати без никакви компромиси в качеството включително и на колите произведени на добавената производствена линия в тента, от която през последната седмица са излезли около 20% от произведените Model 3 коли.

Мъск запазва оптимистичната си нагласа, че до края на годината компанията ще започне да излиза на печалба и ще разполага с достатъчно средства въпреки лекия срив на долара и потенциалното увеличение на внесени от Китай компоненти.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума