Audi бъзна Tesla за бързото зареждане по време на презентация на e-Tron

Електромобили

С пускането на Supercharger V3, Tesla тласна индустрията към по-бързи скорости на зареждане, но Audi твърди, че това няма особено значение, ако пиковата мощност не може да се поддържа за приличен период от време.

Скоростта на зареждане се разглежда като една от основните характеристики, които трябва да бъдат подобрени, за да се улесни широкото приемане на електрически превозни средства.

Автопроизводителите имат различни подходи за подобряване на тази скорост и съкращаване на сесиите за зареждане за собствениците на електрически автомобили.

Най-често използваната метрика за сравнение е най-високата входяща мощност на постоянен ток (в кВ), която превозните средства могат да приемат от станциите за зареждане.

В презентация на електрическия SUV Audi e-tron вчера, Matthew Mostafaei, мениджър на електромобилният отдел на компанията в САЩ, представи тази интересна диаграма.

Германският автомобилен производител твърди, че  e_Tron в състояние да поддържа зареждане със 140 кВт в доста по-продължително време спрямо Tesla благодарение на технологията за охлаждане на батериите и по-големия от средния енергиен буфер.

E-tron разполага с 95 кВтч батерия, но пакетът има 8% резерв на дъното и 4% на върха.

Един от инженерите на Аudi обаче призна, че сравнението не е перфектно, тъй като данните от V3 Supercharger станциите на Tesla са много ограничени поради наличието на една единствена V3 станция в експлоатация.

От Audi имат известна доза право и ако искаш да заредиш колата на макс в рамките на една сесия този подход вероятно е по-добър, но Supercharger V3 на Tesla бие всичко, когато става въпрос за бързо зареждане.

На Superchaerger V3 може да заредиш батерията от 8% до 50% в рамките на едва 15 минути. Това са си над 200 км пробег, което е повече от прилично за това време. Другото предимство на Tesla е ефективността. Те правят така, че да получаваш повече пробег от всеки кВтч енергия, добавена чрез зареждане

И двата подхода имат своите предимства и недостатъци, които варират в зависимост от конкретния случай на всеки шофьор.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 5 от 5 на база 1 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Въпреки по-малката си батерия Тесла може да измине повече километри.
Tesla Model 3 - 156 km (97 mi) in 7 min .
Audi 113 km (70 mi) in 13 min .

Tesla M3 - 281 km (157 mi) in 17 min.
Audi 203 km (126 mi) in 24 min.

Атанас Дечев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари