Барселона взима над 100 електрически автобуса и започва да премахва дизеловите

Електромобили

Все повече градове в Европа започват да подменят част от старите си автобуси с нови електрически и сега към тях се присъединява и Каталонската столица.

Транспортният оператор на Барселона е получил свежо финансиране от Европейската инвестиционна банка, в размер на 73,5 милиона евро, с и него планира закупуването на повече от 250 нови автобуса.

Те ще заменят сегашните двуетажни дизелови автобуси и тези, които се движат с компресиран природен газ.

От всички нови 254 автобуса, които се очакват на три транша през следващите три години общо 116 ще бъдат изцяло електрически.

Главният изпълнителен директор на Барселона (TMB) сподели, че в дългосрочен план фокусът е към цялостна електрификация, но докато се изгради стабилна инфраструктура паралелно ще се ползват все още хибридни автобуси и ново поколение от тези движещи се с компресиран природен газ

Новите автобуси ще дойдат в три вълни: 105 автобуса в края на 2019 г., още 75 автобуса през 2020 г. и последните 74 автобуса трябва да пристигнат през 2021 г.

Още няколко по-малки града в Испания обявиха, че започват да подменят старите си автобуси с електрически, а миналия месец и в съседна Франция се активизирана по темата и обявиха, че ще заменят 800 дизелови автобуса с електрически.

Шведите също поръчаха още електрически автобуси от BYD през изминалия месец, а техни електробуси скоро ще има също в Чили и Аржентина.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения