Tesla Motors финансови резултати за 4-то тримесечие на 2014 г. + инфо за 2015 г.

Блог
В този блог: Счетоводна Tesla Motors информация и предвиждания за работата на компанията през 2015 г.

В сряда, 11 февруари, 2015 г. Tesla Motors публикува резултатите си за 4-то тримесечие на 2014 г., от които стана ясно, че компанията е произвела 11,627 броя Model S, 1,400 от които са доставени през януари 2015 г., вместо през декември 2014 г. поради различни фактори...

В добавката към писмото до акционерите, включващо подробни финансови резултати, беше проведен и традиционния конферентен разговор (ще намериш и двете на тази Tesla Motors страница).

Финансовата информация включва разни GAAP и non-GAAP цифри, затова по-добре да я оставя на финансистите. Можеш да стигнеш до нея и чрез линка отгоре. Сентенцията е, че има увеличение в загубите, което си има своите обяснения.

По време на конферентния разговор беше казано, че през 2015 г. Tesla очаква да достави около 55,000 Model S и X електромобила комбинирано, което би било с около 70% повече от резултатите през 2014 г. Първите Model X доставки са предвидени за 3-то тримесечие на 2015 г.

Още по темата Model XЕлон Мъск каза, че в момента вече се тестват 30 прототипа в реални условия. Снимка на такъв, при това с незначителна маскировка, има и на фейсбук страницата на eCars.bg.

През 2015 г. капиталовите и оперативни разходи ще продължат да се увеличават, макар и вече не с такива темпове като през 2014 г. Обяснението за загубите е в това, че компанията продължава да инвестира в множество направления, като разработката на Model X и Model 3, Supercharger мрежата от зарядни станции, батерии за стационарно използване и др.

Беше засегнато и развитието на Гигафабриката, което върви по-бързо от планираното. През 2015 г. Tesla смята да стигне до етап оборудване на фабриката, с очакване тя да заработи във втората половина на 2016 г. Това е особено важно за производството на Model 3, което при тези темпове на изграждане на фабриката може да започне през 2017 г.

И накрая още един Model 3 факт – според Елон Мъск в колата няма да има екстремни елементи, което донякъде противоречи на предишни негови изказвания, но е важно за производството. Колкото по-малко екстремни елементи – като например крилатите врати на Model X – толкова по-малко потенциални затруднения и съответно непланирани забавяния.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения