Renault Zoom е Туизито на 92-ра

Електромобили
В този блог: Renault представя електрическа концепция в стил Туизи в началото на 90-те.

Renault Zoom е показан на Paris Motor Show 1992 като идея за бъдещия градски електромобили, която получава пазарно развитие в наши под формата на Tуизи...

Разработен заедно с Magna, тогава Zoom е предназначен само за демонстрация. Уникалното в концепцията е сгъването на задните колела към предните, което в съвременен вариант виждаме в разработката Hiriko.

В Zoom има доста новаторски идеи предвид факта, че е представен през 1992 г. Моделът е миниатюрен и супер удобен за града, но сгъването на задните колела напред прави паркирането на тесни места още по-лесно. Вратите също са замислени ефективно и се отварят нагоре както и при Туизи.

Мощността на Zoom е 25 кВт или 31 кс, макар че в Уикипедия се посочват 45 кВт, което предполагаме, че е пиковата мощност на електромотора. За него казват, че може да се рециклира на 90% и с цитираната мощност се постига максимална скорост от 120 км/ч, при която задните колела отиват по-назад за допълнителна стабилност.

renault_zoom

Както и при Туизи, купето на Zoom e от композитни материали, оцветени при производството, което елиминира нуждата от боядисване.

Неосъществен в оригиналния си вид, Zoom все пак живее като Туизи, макар и без някои от своите уникални дизайнерски елементи. Туизи също си има своите супер отличаващи го черти, в унисон със съвременните тенденции, но без съмнение носи новаторския дух на Zoom.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения