Неделя, 27 Февруари 2011 02:27

Kia Motors се присъедини към Партньорство за чиста енергия

От
Kia Motors се включи в CEP

"CEP" - Clean Energy Partnership или Партнъорство за чиста енергия - е световен съвместен проект, включващ към месец май 2010г. 13 компании, като Ford, BMW, Volkswagen Group, Toyota, Daimler и др. Общата цел е гъвкавото използване и налагането на водорода, и други алтернативи за мобилност без вредни емисии.

Kia Motors подписа Меморандум за Разбирателство със "CEP" за популяризирането на коли, движещи се с водород и не отделящи вредни емисии, както и създаването на поддържаща инфраструктура в Европа. Първоначалният договор е подписан в Сеул, Южна Корея от Хюн Сон Лий - ръководител на изследванията и развитието на Hyundai-Kia, Клаус Бонхоф - управляващ директор на NOW и Патрик Шнел, председател на CEP.

Kia възнамерява да се присъедини към Партньорство за чиста енергия до края на 2011 г.,но някой подробности по отношение на степента на участие на автопроизводителя трябва да бъдат уточнени, преди официалното подписване на споразумението.

И двете компании, Hyundai и Kia, са утвърдени играчи в сектора с водородно задвижвани автомобили. Миналият януари Kia обяви, че такава кола ще мине тестове по европейските пътища, а Hyundai запази правилната посока, съобщавайки, че техният модел ще бъде представен през 2012г.

Прочетено 1239 пъти Последна корекция Неделя, 29 Декември 2013 00:01
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.