Заплатата в Гигафабриката на Tesla ще е по $25 на час

Блог
В този блог: Tesla Motors ще плаща двойно повече от доставчиците на авточасти в САЩ.

Tesla Motors планира да плаща по $25 на час на служители, когато строящата се в момента Гигафабрика за батерии заработи. Това се очаква да стане през втората половина на 2016 г., а до 2023 г. във фабриката може да работят около 6,500 служители...

Според Майк Кажмиерски, ИД на Developing Authority от Западна Невада, увеличението, което Tesla смята да предложи на работниците в Гигафабриката вече се отразява пропорционално на възнагражденията, които други компании в региона изплащат. Кажмиерски твърди, че минималното почасово заплащане вече е в диапазона $12-$15, в сравнение с $10-$12 през 2012.

Планираните от Tesla $25 на час надхвърлят предлаганото от останалите автопроизводители в САЩ и е два пъти повече от това, което плащат доставчиците на авточасти. Ставката е дори много над средната от $17, която получават в завода на Tesla във Фримонт, Калифорния.

Миналия октомври вестник от Рено, Невада съобщи, че 4,250 Tesla служители ще получават първоначално по $22.79 на час, а други 820 техници, които ще обслужват оборудането и ще се грижат за качествения контрол, ще взимат по $27.88 на час. Ставката за инженерите и старшия персонал във фабриката ще бъде $41.83 на час.

Вероятно логичният въпрос тук е, "Защо Tesla смята да плаща толкова много?" и причината е в това, че иска "да привлече най-добрите и отличаващи се" за своята Гигафабрика, а батериите ще са ключовият елемент за превръщането на Tesla в масов производител.

Другата възможна причина Tesla Motors да определи такова високо заплащане е да парира опитите на профсъюзите да влияят на нейните работници.

Каквато и да е причината заплащането е отлично и за него сме убедени, че в Tesla ще изискват много прецизна работа.

От: Valuewalk

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума