Tesla Supercharger-ите и за други марки електромобили

Блог

В този блог: Изпълнителният директор на Tesla на гости на министъра на екологията на Германия.

Елон Мъск си е поставил за цел да убеди света да се отърве от изкопаемите горива и по време на конференция организирана от германския министър на екологията в четвъртък, похвали домакините за големия добив на ВЕИ електроенергия, като силно ангажиран с технологията чрез основаната от него в щатите SolarCity...

"Целта ни в Tesla е да правим всичко възможно да ускоряваме разпространението на електро коли... Те наистина са ключ към устойчиво бъдеще. Неизразимо важно е да спрем да използваме изкопаеми горива," твърдо убеден е Мъск.

Докато говори на обществени форуми Елон има навика да изпуска по някоя новина, обикновено предизвикваща много интерес и любопитство. И тази си я бива:

"Нашата Supercharger мрежа не е заграден двор. Предназначението й е да е достъпна и за всеки друг автопроизводител, който иска да я използва. Единственото изискване е съответните електромобили да поемат мощността на нашите зарядни устройства и компаниите да плащат своя дял за използване на системата. Всъщност сега сме в преговори с някои автопроизводители за това и ще е въодушевяващо да споделим такива новини."

Ето пак, поредната Мъск бомба. Няма индикации от други авто компании за подобни разговори, особено от Германия, но това не преди да има подобни преговори. В момента това ми изглежда като "по-малката" новина. По-важната ми се струва, че в тресящата се от дизеловия скандал Германия министър от правителството си говори с "еко" пича отвъд океана. Дали няма известна ирония?

Да видим какво ще последва!

От: Teslarati

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари