Tesla – 'Промяната на света не става с работа от 9 до 5'

Блог

В този блог: Защо в Tesla Motors се работи толкова много?

Като автопроизводител Tesla Motors се различава коренно от останалите включително по това, че работниците във фабриката на компанията във Фримонт, Калифорния, не са представени от профсъюз...

Затова след скорошната заявка за изтегляне на производството на 500,000 Tesla електромобила от 2020 за 2018 г. профсъюзът United Auto Workers (UAW) е заявил интерес да представлява служителите в завода на Tesla.

Президентът на UAW Денис Уилямс казва, че досега неговата организация е уважавала статуса на Tesla като стартираща компания, но новите производствени цели бързо ще я направят един от най-големите производители на коли в САЩ, задминавайки дори BMW и Mercedes-Benz.

Това може и да е така. Въпросът е дали е наложително или оправдано профсъюз да влиза във фабриката?

Този въпрос възниква заради структурата на Tesla Motors и факта, че компанията предлага акции на своите служители от самото начало. Иначе казано, Tesla Motors прилича повече на технологична компания, отколкото на автопроизводител и служителите й притежават нещо от фирмата, което си е своеобразно обединяващо.

Темата стана актуална покрай скорошна публикация в Mercury News, в която се твърди, че Tesla е наела подизпълнител, който плаща на работниците си $5 на час за изграждане на новото бояджийно отделение на фабриката. На това ИД на Tesla Елон Мъск отвърна в Twitter, че изданието е пропуснало една петичка и реалното заплащане е $55 на час.

Като типична компания от силициевата долина Tesla наистина се различава много от старите автопроизводители. Личи си от мотото компанията да ускори прехода към устойчив транспорт.

Често може да се види по форумите как служители на Tesla споделят, че работният ден в компанията е много дълъг. Началната заплата на поточната линия във фабриката в $17/час, обикновено с поне 12-часов работен ден, без събота и неделя.

Колегите от Electrek са питали компанията защо се работи толкова много и отговорът е:

"Очевидно е, че служителите на Tesla работят повече от почти всички останали в бранша. Промяната на света не става с работа от 9 до 5. Обясняваме много ясно това на всички кандидати за работа в Tesla."

Изискванията към хората в Tesla вървят и със съответните работни оптимизации, които да ги улесняват максимално в производството на отделните компоненти. Когато има критични срокове за дадени дейности, хората получават предварителни известия, за да могат да си планират нещата своевременно.

Всеки може да избира. Ако избираш да променяш света заедно с Tesla, трябва да си готов/а за различно от познатото.

От: Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения