Голяма мрежа за бързо зареждане продадена на инвестиционна компания

Блог

В този блог: Енергийният доставчик NRG продаде своята EVgo зарядна мрежа на Vision Ridge Partners.

Това е компания инвестираща в устойчиви енергийни решения, която чрез сделката се сдобива с мрежа от 665 бързи (DC) зареждачки в 50 американски щата...

Подробности за сделката не се съобщават, но тя изглежда е много по-открита и прозрачна от самото създаване на EVgo. Ето малко предистория.

През 2001 г. щатът Калифорния съди известният тогава като Dynergy енергиен доставчик за ролята на компанията в енергийната криза по онова време. Това е същата криза, която включваше Enron.

В резултат на кризата, California Public Utilities Commission постига споразумение за $120 милиона с вече преименуваното на NRG дружество, което се задължава да задели $100 милиона за изграждане на зарядна мрежа.

Не звучи много ясно, но връщайки се на настоящото развитие, сега, след като вече е продадена, EVgo мрежата (устройствата са с CHAdeMO и CCS щепсели) може да продължи да се развива.

Мрежата всъщност вече работи с някои автопроизводители като BMW, която в края на 2015 г. обяви, че може да си сътрудничи с EVgo за монтиране на CCS зареждачки в 24 града в рамките на две години.

EVgo е работила и с Nissan по "No Charge to Charge" програмата за безплатно бързо зареждане предоставяно на ползватели на Nissan LEAF на лизинг. Програмата беше обявена по време на автосалона в Ню Йорк през 2014 г. с две-годишна продължителност и включваше също и други зарядни мрежи като Blink и AeroVironment.

Такава сделка обикновено е сигнал за инвеститорите и очакваме в бъдеще и други зарядни мрежи за електромобили да бъдат придобити по подобен начин от не-електромобилни компании.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Някои производители на автомобили за в бъдеще, ако искат добре да продават ел.коли ще им се наложи този ход.

Атанас Дечев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари