Енергийни и консервативни групи срещу Елон Мъск

Блог

В този блог: Напоследък има все повече медийни атаки срещу Елон Мъск и Tesla.

Според статия публикувана в The Drive, зад атаките срещу Tesla и SpaceX стои консервативната група Citizens for the Republic...

CftR е основана през 1977 от Роналд Рейгън и се определя като "национална организация посветена на съживяване на консервативното движение", с мисия да "разкрива корупцията, която прахосва парите на данъкоплатците и постоянно е във вреда на американския народ и в полза на могъщите и богатите". Националният председател на CftR е Лаура Ингреъм, спрягана за прес секретар на Доналд Тръмп.

Според организацията, Елон Мъск е измамил данъкоплатците с близо 5 милиарда долара получени под формата на субсидии, грантове и други стимули.

Сред редовните теми на CftR е обвинението, че стимулите в подкрепа на соларната енергия са пари прахосани на вятъра. Но в своите публикации групата все забравя да спомене статия в Ню Йорк Таймс от по-рано тази година, в която се казва, че компаниите за изкопаеми горива получават $4 милиарда годишно от правителството под формата на субсидии.

Да не говорим за доклад на Международния валутен фонд пак от тази година, според който правителствата по света предоставят годишно на компании в бизнеса с изкопаеми горива субсидии за общо над $5 трилиона. Явно в CftR това не го смятат за пилеене на парите на данъкоплатците, но по света има твърде много хора дето взимат и си трайкат.

Атаките срещу Елон започнаха още през пролетта, когато братята Кох чийто петролен бизнес се оценява на $115 милиарда обявиха, че създават специален фонд с $10 милиона годишно финансиране, който да подтиква медиите да публикуват данни в полза на изкопаемите горива.

Очевидно много хора искат да видят как Елон Мъск се проваля и полагат доста усилия в тази посока. Дори на Wall Street са разделение по отношение на компанията. В Motley Fool обикновено са добре настроени към Tesla и нейния успех, докато Seeking Alpha често демонстрира повече песимизъм.

Интересно и много важно е как ще се промени отношението на американското правителство към електромобилите (Tesla) начело с новоизбрания Доналд Тръмп. Инерцията в посока устойчиво енергийно бъдеще обаче вече е много голяма и интересите, които й противостоят може да я забавят, но не и да я спрат.

От: Teslarati


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Лошото е, че възобновяемите източници свалят цената на конвенционалните, заради по-малката нужда от тях. И така изглежда, че ВЕИ са прекалено скъпи. С Тръмп начело в САЩ, ще са трудни нещата.
Идиоти има не само у нас, явно в щатите не изостават.

Гюркан
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума