Смешни коментари от Ferrari за електрическа супер кола

Блог

В този блог: Нямало супер електро коли, но кой го казва!

Изпълнителният директор на Fiat Chrysler Серджо Маркионе оглавява и Ferrari. То няма да е за дълго и Серджо е известен с коментари от типа на "не разбирам как някой би могъл да прави пари от продажба на електромобили" и "не купувайте електро моделите на FIAT". Има обаче и още..

Сега Серджо пак се изявява словесно, този път пред Bloomberg, с твърдението: "Ако ще се прави електрически суперкар, Ferrari ще е първа. Хората се удивляват какво направи Tesla като супер кола. Не се опитвам да омаловажавам постиженията на Елон, но смятам, че това е постижимо от всеки от нас". Каквото и да има предвид под "нас"...

Иначе казано, Маркионе явно подмята идеята, че Ferrari работи по такъв супер електро модел и ако го подкарат не се съмняваме, че ще го направят доста добре.

Серджо обаче е назад с материала, защото електро супер коли вече има. Вече отдавна се прави Rimac Concept_One (при това със седалки от България - Вилнер). Дори само с този пример да останем и да отчетем факта, че повечето подобни изпълнения ще се правят в малки бройки, това ще важи и за Ferrari.

Остави това, ами даже един "обикновен" седан като Tesla Model S P100D Ludicrous дърпа до 100 за 2.6 секунди, което вече си е в територията на супер колите отвсякъде.

Естествено само можем да сме за това и Ferrari да започне да прави електро коли. Най-малкото може да си върне способността да бие "обикновени" седани на драг тест.

Ако не друго, хитър ход на Серджо – като кажеш нещо подразващо се разпространява много повече. Просто няма логика иначе да говориш такива небивалици. Лесен пиар. 


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментиране като гост

0 / 9999 символно ограничение
Текстът трябва да е между 5-9999 символа

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна