Смешни коментари от Ferrari за електрическа супер кола

Блог

В този блог: Нямало супер електро коли, но кой го казва!

Изпълнителният директор на Fiat Chrysler Серджо Маркионе оглавява и Ferrari. То няма да е за дълго и Серджо е известен с коментари от типа на "не разбирам как някой би могъл да прави пари от продажба на електромобили" и "не купувайте електро моделите на FIAT". Има обаче и още..

Сега Серджо пак се изявява словесно, този път пред Bloomberg, с твърдението: "Ако ще се прави електрически суперкар, Ferrari ще е първа. Хората се удивляват какво направи Tesla като супер кола. Не се опитвам да омаловажавам постиженията на Елон, но смятам, че това е постижимо от всеки от нас". Каквото и да има предвид под "нас"...

Иначе казано, Маркионе явно подмята идеята, че Ferrari работи по такъв супер електро модел и ако го подкарат не се съмняваме, че ще го направят доста добре.

Серджо обаче е назад с материала, защото електро супер коли вече има. Вече отдавна се прави Rimac Concept_One (при това със седалки от България - Вилнер). Дори само с този пример да останем и да отчетем факта, че повечето подобни изпълнения ще се правят в малки бройки, това ще важи и за Ferrari.

Остави това, ами даже един "обикновен" седан като Tesla Model S P100D Ludicrous дърпа до 100 за 2.6 секунди, което вече си е в територията на супер колите отвсякъде.

Естествено само можем да сме за това и Ferrari да започне да прави електро коли. Най-малкото може да си върне способността да бие "обикновени" седани на драг тест.

Ако не друго, хитър ход на Серджо – като кажеш нещо подразващо се разпространява много повече. Просто няма логика иначе да говориш такива небивалици. Лесен пиар. 


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (7)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
  1. eltosho

Технологиите са достатъчно напреднали и всеки може да направи достъпен, използваем и добър електромобил само ако положи малко усилия. Мъск това го повтаря от 15 години! Тоя фосилен клоун в момента играе по свирката на Мъск и в същото време си...

Технологиите са достатъчно напреднали и всеки може да направи достъпен, използваем и добър електромобил само ако положи малко усилия. Мъск това го повтаря от 15 години! Тоя фосилен клоун в момента играе по свирката на Мъск и в същото време си мисли, че го заплашва :-D. Браво на Елон, а на Серджо може само да се посмееме малко...

Прочети повече
  прикрепени файлове
 
  1. asd

Продавача на фиати неможе да разбере, че хората искат да купуват електрически коли от компания която наистина вярва в тях, а не само за да покрият някакви изисквания и да вземат субсидий.

  прикрепени файлове
 
  1. пепо

защо профанизирате понятието супер кола? супер колите не само "дърпат", а спират бързо, завиват мноооого бързо, при това стабилно, държат те с 5 точков колан и т.н.

  прикрепени файлове
 
  1. Емо    пепо

Вече сме в края на второто десетилетие на 21-век, в ерата на torque vectoring - тяга/спиране над 100 пъти в секунда към всяко от колелата. И това, което изброяваш, не е достатъчно. Стандартите за суперколи вече са други.

Прочети повече
  прикрепени файлове
 
  1. Георги

Да продължава в същия дух. Да не стане така обаче, че за тази компания да се чете само в учебниците по история скоро.

  прикрепени файлове
 
  1. пепо

Е-мо,
Ти потвърждаваш ли или отричаш това което казвам: скоростта на права отсечка не определя една кола дали е супер или не?

Ето ти клипче на друга реднек "супер кола" да й се радваш:
https://www.youtube.com/watch?v=ZHqoNiQ2e10

  прикрепени файлове
 
  1. nedi alex

във един филм Ники Лауда се изказва доста образно за автомобилите "Ферари", явно нещата не са мръднали много досега ...!

  прикрепени файлове
 
Все още няма коментари по темата

Включи се с коментар

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна