Дж. Стробъл вече няма да е технически директор на Tesla

Блог

В края на юли Елон Мъск обяви, че съоснователят на Tesla Дж. Б. Стробъл ще се оттегли от позицията на технически директор на компанията и в бъдеще ще изпълнява само консултантска роля в Tesla. Негов заместник става Дрю Балино.

В позицията на старши съветник, Стробъл ще продължи да работи по някои от текущите проекти в Tesla, като "нови технологии и иновации". Това е твърде широко понятие, за тази частична раздяла вече имаше индикации. Според electrek, присъствието на Стробъл в централата на Tesla от началото на тази година е намаляло.

Стробъл е в компанията дори отпреди Мъск и дори се твърди, че той е привлякъл Мъск в компанията. От своя страна Мъск сподели, че ако не е бил един обяд със Стробъл през 2003, "компанията реално нямаше да съществува".

Това е второто оттегляне на човек от борда на Tesla за годината. Първо напусна финансовият директор Дийпак Ахуджа, който беше наследен от Зак Къркхорн в края на януари. Тези пък стана ясно, че е напуснал и шефът по контрол на производството, Ерик Пърсел, който е от почти седем години в Tesla и е сменил различни отговорни длъжности.

Неговият нов работодател е малко необичаен. Пърсел не се мести в друга автомобилна фирма, а от началото на август е в компанията за производство на китари Gibson, където ще отговаря за качеството в глобален мащаб.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари