Докарай си електро колата, да я черпим един безплатен сок

Блог
В този блог: С такова предложение ще ме зарадва дилъра, от който съм си купил електромобил.

От зареждане на електромобил може и да не спечелиш много, но ми идват на ум няколко интересни неща, с които дилърите могат да ни привличат по-често в своите салони...

Какво правят дилърите на коли? Ами, продават коли, обслужват коли и продават резервни части. Но и аксесоари. И като ти продадат електромобил, дето иска много по-малко сервизиране и вероятно няма да се продават кой знае колко резервни части за него, от какво да печелят? Ето какво би ми харесало на мен.

Безплатно зареждане

Това е първата стъпка. Взимам за пример Nissan. Доста от дилърите, който продават LEAF, разполагат и с бърза зарядна станция. Имаш LEAF, минаваш покрай дилър с такава станция, отбиваш и зареждаш безплатно за двайсетина минути. Ми гот си е!

Ето повод за Nissan дилъри, които нямат (а и такива на други марки), да си монтират фирмена зарядна станция (или няколко). Така могат да стимулират хората, на които са продали електромобил, да ги посещават по-често, защото ще могат да зареждат безплатно. Това е супер и 20-30 минути не са цяла вечност, но какво да правиш, докато колата се зарежда?

Приятно хапване

Тук идва инвестиция номер две. Да речем, че салонът не разполага с ресторант. Може да се изгради малък такъв или да се преоформи пространството, за да има кът за кулинарни изкушения. Става нещо като "Докато се зарежда колата ви, заповядайте да хапнете!". Вижда ми се особено подходящо за следната ситуация: Имаш електро кола, няма зарядна станция на фирмения паркинг или където спираш, когато си на работа, затова мръдваш до дилъра и хем зареждаш, хем хапваш обедно. Стига да не е много далеч спокойно можеш да влезеш в 40 мин. обедна почивка за процедурата.

Кафенце и/или интересни аксесоари

Не ти се яде или пък не е час за хапване? Едно кафенце и "Да ви покажем какви нови аксесоари пристигнаха за вашия модел" няма как да не ме стопли като предложение.

Лесно е да направиш ароматно кафе и да покажеш някоя и друга нова глезотия, която в тази ситуация може да съм по-предразположен да купя.

Показване на електромобили на нови клиенти

И вече на всеки, който посещава салона, може да се показват повече неща за електромобилите, пак на кафенце или пък по време на тест драйв. Докато човекът се диви на електро колата му казваш за безплатното зареждане, приятното хапване, кафенцето и аксесоарите. Дали няма да му/й хареса, а?

Очаквам и различни търговски комплекси, фирми и организации да намерят за много печелившо да предлагат безплатно зареждане на електромобили. Покрай него могат да се случат толкова много неща ^_^.

На мен ми пасва много! Кажи ми дали и на теб ти харесва да са така нещата?

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари