Във Франция – €10,000 стимул да минеш от дизел на електромобил

Блог
В този блог: Цените на електромобилите може да станат много по-атрактивни с нова субсидия във Франция.

Сега във Франция има добра финансова причина да си купиш електромобил – субсидия от €6,300. Прилична сума е дори при покупка на електро кола за 40-50 хил. Евро, но има индикации, че субсидията може да нарасне значително – с още €10,000, ако минеш от дизел на ток...

Това е ново предложение, внесено в парламента от френския министър на екологията, което, ако бъде прието, ще направи общата субсидия €16,300 – звучи като мнооооого силен стимул да си продадеш стария (и не толкова стария) дизел и да си вземеш електромобил.

Причината да се прави предложение за толкова солидна субсидия е, че във Франция, както и в повечето европейски държави, се използват твърде много дизелови коли. Съответно, така поставени нещата – "ще ти намалим цената с €10,000, ако минеш от дизелова кола на електромобил" – има шанс да привлекат много потенциални клиенти.

Това може да се само добра новина за Renault, която не е тайна, че не продава толкова електромобили, колкото планираше и дори се наложи да изключи един от четирите (Fluence Z.E.) от гамата. Сега френската компания предлага Kangoo Z.E., Twizy и ZOE.

Франция може да спечели много от тази нова субсидия. От една страна ще започнат да намаляват дизеловите коли по пътищата, от друга една от големите френски авто компании (както и други като нея) ще реализира в по-голяма степен своята нова електромобилна продукция. Сега всичко зависи от френските законодатели, които до края на годината трябва да покажат дали намират предложението за икономически изпълнимо.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума