Ще запушиш ли ДВГ кола паркирана на място за зареждане на електромобил?

Блог
В този блог: Какво да правиш, когато ДВГ кола е паркирана на място за зареждане на електромобил?

Вече го има и в България. Като минаваш покрай някое от местата за зареждане на електромобили в центъра на София не е трудно да намериш паркирана ДВГ кола на тях. Какво да направиш, обаче, ако си с електромобил и ти трябва заряд, а мястото е блокирано? Ще паркираш ли напряко, запушвайки нарушителя?

Повод за въпроса и анкетата, която пускаме на главната страница е поредната снимка от подобен случай в щатите. С нов термин – Musking – случката на снимката е такава, че притежател на Tesla Model S е запушил коли паркирали на място за електромобили и е включил колата да се зарежда.

Като го гледаме така се е получило нещо от сорта на "запушил запушилия"...

Новият термин настрана (и не е ясно дали ще се наложи, че вече има ICEing за същото), паркирането на ДВГ коли на места за електромобили наистина е масово и случай като този прилича на "ответен удар" или "война за места".

Вероятно трябва да оставим "отсъждането" на властите. В един американски град, например, налагат солени глоби за паркиране на ДВГ коли на място за електромобили. Или може би $50 нямат толкова солен вкус, щом са залепени фишове за $27000 до края на ноември?

Кой обаче е правилният начин? Да се съобразяваме ли? Да се запушваме ли? Да се наказваме с глоби ли? Как мислиш? Гласувай в анкетата!

От: Cleantechnica

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари