БАЕПС представя проект за сглобяване на електромобили пред The Mall

Събития

В този блог: На 29 август електромобилно събитие на паркинга на софийския The Mall.

Българска асоциация електрически превозни средства (БАЕПС) организира събитие по случай откриването на нова зарядна станция в София на 29 август 2016 г., понеделник, от 10,00 часа, на паркинга на THE MALL, бул. Цариградско шосе 115з...

Мястото е на открития паркинг, до пешеходната пътека към централния вход и по време на събитието ще бъде направено първото представяне на електромобилните проекти MOBY. В добавка ще има и тест драйв на различните електро коли.

На събитието са поканени представители на държавната администрация, местната власт, ключови потребители, български производители от автомобилната промишленост и доставчици на електромобили на българския пазар. Представянето на MOBY (съвместен евро проект за производство на малки електромобили) e от интерес за фирми от сферата на доставките, куриерските услуги, операторите на паркинги, производството на електромобилни части, сглобяването на автомобили, автообзавеждането, автомобилния софтуер и свързани с тях услуги.

България вече се оформя като един от европейските производители на компоненти за автомобилната индустрия и амбицията на БАЕПС е да използва тези компетенции за създаването в България на колата Harmony (Хармони) в рамките на проектите PlusMOBY и FreeMOBY, финансирани по Седма рамкова програма на Европейския съюз за научни изследвания.

Хармони е съвременен градски микроелектромобил, конструиран за локално производство и отговарящ на специфичните нужди на различни групи клиенти: до 150 км пробег с едно зареждане; развиване на скорост над 90 км/ч; 4 часа пълно зареждане от обикновен контакт; сменяеми батерии, които могат да бъдат зареждани и на външна станция, а при необходимост и да захранват външни консуматори. БАЕПС участва в изпълнението на проектите PlusMOBY и FreeMOBY в консорциум с партньори от Италия, Великобритания, Испания, Полша, Австрия, Дания и Румъния.

На събитието ще бъде организирано и пробно шофиране на електромобили Nissan Leaf, Nissan eNV200, Renault Zoe, Renault Kango ZE, Renault Twizzy, Kia Soul EV, Volkswagen eGolf, Volkswagen e-up!. В The Makk вече има и нова зарядна станция на Eldrive.

Мястото е много удобно за тест, с възможност да се завъртиш през колелото на 4-ти километър и нагоре по Г.М. Димитров за една сесия типично градско шофиране. Знаеш как се стига до мола, остава само да дойдеш!

За повече инфо пиши до Александра Георгиева от БАЕПСТози имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Здравейте и ви желая успехи!:)

Георги Стойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари