Супер изненадващо – нов Tesla Model S 70D с 400 км пробег от €64,070

Електромобили
В този блог: Tesla Motors обяви нов AWD Model S 70D.

Без никакви загатвания и предварителни известия, на 8 април 2015 г. Tesla Motors изненадващо обяви нов AWD Model S 70D с ускорение 5.2 секунди от 0-100 км/ч и 400 км пробег при скорост до 105 км/ч...

Базовата цена на новия Model S 70D в Европа е €64,070.

Както и при другите варианти, предният и задният електромотор на Model S 70D работят независимо и в базовото оборудване е включена Supercharging технологията.

Сред опциите на 70D има Автопилот, навигация, засичане на обект в мъртва точка и още. Всички актуализации на софтуера на новия модел ще се правят както досега, през интернет.

Другата новина е, че от днес Model S може да се поръчва в три нови цвята: Ocean Blue, Obsidian Black и Warm Silver.

Допълнение от 2 май, 2015: Два от новите цветове вече са преименувани: Ocean Blue на Deep Blue и Warm Silver на Titanium Metallic. Синьото не е така свежо светло както изглежда на главната страница на Tesla Motors в момента.

Океанският моментално ме грабна, а и поръчките вече стават бързо – на европейския сайт на Tesla пише: Доставки от юни (2015).

Model S 70D означава и край на Model S 60.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (4)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
  1. гост

" Model S 70D означава и край на Model S 60."
Дали ще е само край на S60, а защо не и на S85? Сега като започнат едни спекулации на тема какво има под капака (и под пода) ум да ти зайде. А дали това не е просто подготовка за следващия им модел - Х?

  Прикачени
  гост
  1. Илиян Звездоброев

Мдам. И интересно защо пък 70 - демек с батерия между 60 и 85. Нали уж се стремим към по-големи батерии? Явно ще да е по-лек тогава, и по-евтин.

  Прикачени
  гост
  1. гост    Илиян Звездоброев

Вчера четох insideevs ( http://insideevs.com/tesla-launches-model-s-70d-eliminates-base-60-kwh-model-s/ ) , минимални разлики са с s85. Може и да нямат търсене на 85, кой знае..

  Прикачени
  гост

[QUOTE=Златански:1412]Вчера четох insideevs ( http://insideevs.com/tesla-launches-model-s-70d-eliminates-base-60-kwh-model-s/ ) , минимални разлики са с s85. Може и да нямат търсене на 85, кой знае..[/QUOTE]

Мда, тя като цяло системата си е една. 60 кВтч версията освен че е с по-малка батерия е единствено софтуерно ограничена откъм мощност - с други думи според мен те могат да модифицират всичко супер лесно и да излизат с такива пазарни/маркетинг предложения като новия вариант.

  Прикачени
  гост
Все още няма пуснати коментари

Пусни коментар

Публикуванет на коментар като гост. Регистрирай се или се впиши в своя профил.
Прикачени (0 / 3)
Сподели своето местоположение
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна