Venturi тества електрически верижен снегомобил за Антарктика

Електромобили
В този блог: Френският производител на електромобили Venturi завърши първи тестове на верижен снегомобил на ток в Алпите.

Това е първата серия от тестове преди верижната машина с батерии да бъде транспортирана до Антарктика, където изследователи ще я използват за свои проучвателни мисии при температури под -40° C...

В южните Алпи екип на Venturi тества маневреност, ергономичност и справяне с наклони до 40% и според един от инженерите от екипа возилото "ни изненада с представянето си в сурови зимни условия".

След завръщането си от Антарктика през 2009 г. Принц Алберт II от Монако дава идея за проекта и той е стартиран в края на 2011 от Venturi Antarctica. С верижен снегомобил на ток целта е изследователите в Антарктика да излизат на мисии на разстояние 8-10 км, без да генерират никакво замърсяване, което може да влияе на събирани от тях проби.

Точното обяснение гласи: "Залогът е много висок, защото целта е да се избегнат всякакви рискове от замърсяване на събираните проби на молекулярно ниво."

За Venturi, най-голямото предизвикателство са екстремните температури, при които електрическият снегомобил трябва да работи. При -40° C инженерите трябва да осигурят надеждно функционираща система и за целта е разработено специално отопление на батерията.

Ето и техническите показатели на верижната машина:

  • Мощност: 2 х 30 кВт (180 Нм)
  • Капацитет батерия: 23 кВтч
  • Макс. скорост: 25 км/ч
  • Пробег: 20-40 км

На този етап от Venturi не казват кога машината ще бъде изпратена към Антарктика. Престоят нови тестове през следващите месеци.

От: Automobil-propre

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари