Седем нови e-Ducato 3.5-тонни електрически буса за TNT

Електромобили
В този блог: TNT започва да използва големи бусове на ток за доставки в Ротердам и Амстердам.

Новите 3.5-тонни електро бусове на компанията тръгват по програмата FREVUE (Freight Electric Vehicles in Urban Europe) – проект за градска мобилност с подкрепата на Европейската Комисия...

Целта на FREVUE е да демонстрира на индустрията, потребителите и администрацията способностите на електромобилите да посрещат увеличаващите се нужди от устойчива градска логистика.

e-Ducato бусовете на TNT за закупени от BD Auto и заменят стандартните дизелови бусове, с които преди това са правени доставки в Ротердам и Амстердам. Това ще пести по 24,000 литра дизел и генерирането на 76 тона CO2 емисии годишно. Според компанията производител пробегът на e-Ducato е до 200 км, с товарен обем 13 кубични метра.

В България засега единствената логистична компания с голям брой електромобили в своя автопарк е Спиди, която в края на 2013 г. закупи 20 електрически Renault Kangoo ZE. С тях се правят ежедневни доставки в няколко от големите български градове.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Развиват се нещата Мисля, че електромобилите ще са удобни за много видове бизнес в града. Ето едно видео - https://www.youtube.com/watch?v=limMq12uejs - в него шефа на speedy, казва че са изминали над 160 000 км с електрическите Kangoo.

Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума