Nissan LEAF отзиви и ъпгрейд на общинската зарядна на ул. Гурко в Бургас

Електромобили
В този блог: Зарядната станция на ул. Гурко в Бургас проверена и обновена.

Един от първите собственици на Nissan LEAF е Ники от бургаската озеленителна фирма Албиция, който във форума на eCars.bg е познат като nio (и първи собственик на Рено Туизи) и споделя пресни впечатления от своя нов LEAF, както и за промени по общинската зарядна станция на ул. Гурко в Бургас...

Като за начало, бърз кратък отзив за пробега на колата:

"Малко интересно инфо. Преди няколко дни имах възможност да направя едно по-продължително пътуване с Лийф. При потегляне показа 164 км заряд, но с напредване на километрите нещата се промениха. При половин батерия бях минал 90 км и оставаха още 94. При това обърнете внимание на средната скорост от снимките! След две междинни зареждания за по час-два успях да измина в този ден общо 245 км.

Между другото днес става един месец от регистрацията и за това време съм изминал 4082 км."

След това nio пише, че в неделя (5 юли) хората на А1 ЕКО от Исперих са направили "безплатен ъпгрейд на зарядната станция в Бургас".

  • Корпусът на зарядната станция е подменен с нов от неръждаема стомана;
  • Диодите индикиращи зареждане са заменени с по-мощни;
  • Всички контакти тип Шуко са свързани към мрежата.

Отначало един от тях беше закачен само към соларния навес и беше подходящ само за зареждане на мобилни телефони и лаптопи.

Освен нисана на nio на станцията се зареждат и Рено Туизи на ОП Обществен ред и сигурност, както и Kangoo ZE на ОП Транспорт. И двата електромобила ще се зареждат през деня на станцията на Гурко в обедната почивка на екипите. Така с промените по станцията е възможно едновременно зареждане на 4 електромобила, стига да има как да се паркират около нея.

Сега соларът подпомага всички контакти, а когато не се зарежда електромобил отдава ток на паркинга за общи нужди.

Прегледан е и седем пиновият Тип 2 специализиран контакт на станцията, поради оплаквания от потребители, че не могат да зареждат или спира зареждането след кратко време – установено е с Opel Ampera и Tesla Model S.

Проблем имаше и при nio, който е отстранен по следния начин: поръчаният него (от EVconectors) кабел първоначално не е стартирал зареждане. Разглобен е от А1 Еко, добавено му е съпротивление и зареждането вече е възможно.

От А1 Еко са поели ангажимент да отстранят проблема и при други потребители, като при амперата на Пепи Стойчев от Несебър

Всички промени са направени абсолютно безплатно за стопанина на станцията – Община Бургас – по инициатива на А1 Еко.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (4)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Ха, обаждайте се де

Да снимам отворен кабела си и да кажете къде и какво съпротивление да слагам? Или да Ви го пратя ?

Петър Стойчев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

[QUOTE=earendil:1522]Ха, обаждайте се де

Да снимам отворен кабела си и да кажете къде и какво съпротивление да слагам? Или да Ви го пратя ? :)[/QUOTE]

Специално говорих с Теди и каза, че не са те намерили и не им е останало време - няма значение - но не си забравен друже - да го питаме Теди по въпроса ти и да се оправи и твоя кабел. Това [B]В[/B]и направо полетех хахахах -

Мартин Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Говорих с Теди и той даде идея да пробвате амперата с кабела на Ники, който вече е проверен и работи (не зная дали двата кабела са абсолютно идентични обаче). Теди каза, че ако искаш може да се пробваш, но може и да му го прати - както прецените. Той ти имал телефона, не зная дали ти имаш неговия.

Мартин Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Много хубави новини Дай Боже всекиму Интересно ми стана и на мен какво е това критично съпротивление, което производителя не го е сложил, а не може да зарежда без него.

Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения