Nissan IDS е автономен електромобил, но не точно LEAF 2

Електромобили

В този блог: Нова електромобилна концепция представя Nissan на Tokyo Motor Show 2015.

Въпросът "Дали това няма да е новият Nissan LEAF" получава като отговор повече визуалност, но и ясното – Nissan IDS не е второ поколение LEAF. IDS може да не е LEAF 2, но показва, че в Nissan определено гледат в посока автономни електромобили...

Nissan IDS е електро концепция с автономно управление и 60 кВтч батерия, която сам ИД на компанията Карлос Гон представи на стартиралото днес Tokyo Motor Show 2015. Идеята на Nissan е "като комбинираме нашия електромобил с технологии за автономно задвижване, да се доближим в много по-голяма степен до zero-emission, zero-fatality бъдеще в транспортирането."

С други думи, бъдеще в случая явно означава по-далеч напред от LEAF 2, който се очаква на пазара през 2017 г. Но кой знае...

Освен инфото за батерията от компанията не дават повече детайли за задвижващата система на IDS. Известно е само, че в IDS (за първи път досега) е вградена Nissan Intelligent Driving система, откъдето и името на концепта.

Според Гон, тази технология не само ще направи колите по-безопасни, но и по-забавни за шофиране, защото в някои ситуации (като пъплене в трафик) ще можем да оставяме управлението на самата кола.

Новото в IDS концепцията е, че в автономен режим на мястото на волана се появява таблет – виж го на видеото отдолу.

Е, не е LEAF 2, поне не и официално, но поне виждаме какво се задава. Ще бъде чудесно и да оставят повечето неща в производствения вариант.

Снимки: Nissan


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

<hr />
<h3 style="color: #ff6600;">Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин</h3>
<p>
</p>

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума