Нов електрически концепт от Volkswagen

Електромобили

В този блог: Volkswagen представя нова електро концепция на Шоуто за потребителска електроника 2016 в Лас Вегас.

Може би щяхме да почакаме още доста за нови електрически модели от Volkswagen, ако не беше избухналия тази есен Дизелгейт. Сега компанията преминава през изключително тежък период, по-бърз изход от който може да й осигури бързото преориентиране в посока електрическа мобилност...

Такава посока наскоро беше поета след като VW обяви, че следващият Phaeton ще е електрически. Огромните загуби от дизеловия скандал обаче ще забавят възможностите за инвестиции включително в електромобили (в момента VW преговаря за заем от €21 милиарда).

Въпреки това компанията обяви, че ще покаже нов електрически модел на предстоящото Шоу за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас в началото на 2016 г.

Според компанията, тази световна премиера трябва да отбележи началото на една нова ера на достъпни електромобили. Това е изцяло в духа на постигнатото на 12 декември, 2016 г. историческо споразумение за климатичните промени в Париж по време на COP21.

Предстои да разберем кога Volkswagen ще успее да пусне този нов електромобил на пазара, както и дали цената му ще е наистина достъпна, защото в повечето случаи досега, за електромобилите от Германия идват сигнали от типа на "от 2018-та", "след 5 години" или подобни.

Иначе залагат много на свързаността и интерактивните функции, което очакваме да видим когато разкрият модела във Вегас следващата година. Изглежда приятно с тази светеща емблема – малък, но емблематичен лъч светлина сред обгръщащия ни смог, от който най-накрая показваме, че имаме желание да се отървем, било то и след няколко десетилетия.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума