Tesla Model 3 капаро $1000 от 31 март в салоните и 1 април онлайн

Електромобили

В този блог: Елон Мъск обяви в Tуитър, че на 31 март, 2016 г. Tesla започва да приема заявки за Model 3.

По време на конферентния разговор за финансовите резултати от 4 тримесечие на 2015, проведен на 10 февруари, 2016 г., ръководството на Tesla потвърди, че ще покаже частично Model 3, който предвиждат да излезе на пазара в края на 2017 г...

Потвърдено е и още нещо – базовата цена от $35,000 (поне за САЩ). За Европа и Азия не са обявени цени.

Новото е, че капарото за резервация на Model 3 ще бъде в размер на $1000 (пак за щатите, очевидно). Това несъмнено прави колата значително по-достъпна за резервиране за много повече хора.

Тук е важно да кажем, обаче, че като и с Model S и X, и при Model 3 подходът на Tesla ще е отначало да предложи по-високо ниво версии (по-скъпи коли), което по думите на Мъск е заради това, че компанията трябва да изплаща оборудването на фабриката и първоначално се нуждае от повече пари.

Това означава, че най-достъпните Model 3 версии ще дойдат някъде през 2018 г.

Съвпадението с първи април за възможността да резервираме Model 3 онлайн едва ли е първоаприлска шега и тъй като Tesla салони все още липсват в доста държави по света, като България, за повечето хора онлайн резервациите ще са единствен вариант да си направят поръчка.

Последното, което Мъск написа, беше: "Повече подробности за показването на Model 3 в следващите седмици. Това е засега."

Наистина това е засега, но не е малко – вече имаме първи дати и цифри.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Кой коментира това

Коментиране като гост

0 / 9999 символно ограничение
Текстът трябва да е между 5-9999 символа

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна