Hyundai електро SUV от по догодина

Електромобили

В този блог: Според hyundai-blog.com през 2018 г. Hyundai смята да изкара на пазара електро SUV.

Такава информация намират колегите блогъри в корейската преса и това е поредното потвърждение за обръщане на курса в Hyundai...

Вероятно говорим по-скоро за нещо от типа на модните кросовър возила, които да конкурират Tesla model 3 или Chevy Bolt. Не го виждаме толкова като Tesla Model X или Audi e-tron Quattro конкуренция.

Естествено засега няма и някакви конкретни детайли, но поне говорител на компанията е потвърдил новината.

Това, което не е потвърдено и засега е само слух е, че в Hyundai разработват изцяло нова платформа за въпросния електро SUV.

Дори е различна от платформата на наскоро обявения електрически Ioniq, който обаче ще се предлага и в хибрид, и плъгин хибрид версия. Електро SUV разработката е на платформа само за електромобили.

Другата предварителна информация е за 320 км пробег с едно зареждане, но имало голяма вероятност да предложат и версия с над 450 км.

Поредното потвърждение, за което стана дума в началото е заради това, че през 2012 г. Hyundai обяви, че ще прави (плъгин) хибриди, а KIA (собственост на Hyundai) електромобили. Така разделиха тогава нещата. Е, това наистина е поредният сигнал (ето един от началото на 2015 г.), че електромобилите вече са взимани достатъчно на сериозно, че предизвикват бърза промяна на корпоративните планове.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения