Нова марка от Mercedes-Benz специално за електромобили

Електромобили

В този блог: На автосалона в Париж през септември Mercedes може да представи нова електромобилна марка.

Германското издание пише, че Daimler планира да обяви нова марка само за електромобили в Париж, където ще покаже Mercedes електро SUV модел базиран на настоящия GLC модел, който се очаква да излезе на пазара пред следващата година...

До 2020 г. се планирани още електро модели и според Handelsblatt, не-изпълнителният надзорен борд на компанията ще реши за новата марка на 20 юли.

Досега основното електромобилно предложение на Daimler беше електрическият smart, към който допълваме Mercedes-Benz B-Class Electric Drive, от който не са продадени кой знае колко бройки. Има го и супер изпълнението SLS AMG на ток, но това си е абсолютна екзотика.

Нито един от тези модели обаче не е правен отначало като електрически – Mercedes все още няма такова предложение, но точно такова се очаква да видим на салона в Париж.

Очакваме да разберем още след въпросното събрание по повод новата марка в компанията, но е ясно, че Mercedes най-накрая ще започне да прави електрически модели разработени специално за целта.

Очакваме към новите Mercedes (и въобще германски) електромобили да има много интерес, както и да можем да тестваме такъв по-скоро (в Мюнхен по време на eCarTec електрическите модели на компанията бяха изложени само в халето – нямаше осигурен тест драйв).


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

....а и един мормот завива шоколад

Мормот
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари