Truck Trend концепция за електрическия пикап на Tesla

Електромобили

В този блог: Графични и технически идеи на Truck Trend за бъдещия пикап на Tesla.

Новината, че Tesla смята да покаже камион и пикап следващата година бързо отприщи първи идеи за визията и функциите на по-тежките електро возила на компанията...

След първия рендер появил се по мрежата, хората от Truck Trend предлагат нещо повече от само лъскави скици, като показват също и точно как си представят купето, опциите и функциите на бъдещия пикап на Tesla.

Според Truck Trend пикапът на Tesla няма да е подобие на останалите мастити американски возила от този тип. Причината е, че Tesla иска да прави различни коли и въобще бизнес. Ето точно как си го представят (наричайки го Tesla Model U (от Utility) в Truck Trend.

Frunk (преден багажник)

Там, където на всички пикапи има голям мотор и всичките му атрибути, в пикапа на Tesla (като при Model S и X) ще има багажник, при това голям.

В него ще има място за различни неща или за Tesla аксесоари като преносими батерии, хладилник или органайзер.

Товарното отделение

С електронен контрол на окачването пикапът на Tesla ще може да се снижава и задната врата да се спуска до земята като рампа. По нея в товарния отсек ще може да се качва мотор или ATV, чиито гуми да се помпат от вградения компресор (ОК, това го имам и на моя Chevy миниван от 2002, та не е нещо ново).

Мощност и пробег

Тук 4х4 задвижването е гарантирано – вече го има и в настоящите модели. Най-вероятно пикапът ще разполага с предостатъчно мощност, така че да може да тегли към 6,500 кг.

За това ще е нужна голяма батерия, от типа на 120 кВтч или 160 кВтч, но вече се говори дори за 200 или 300 кВтч, които според някои не са чак толкова далеч.

Пикапите са много по-популярни в щатите, отколкото в Европа, но точно този – бъдещият на Tesla – може да промени това. С няколко стационарни батерии и такова возило може да станеш нов тип отшелник някъде там из планините :).

От: Teslarati


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения