Samsung смята да прави електромобили

Електромобили

В този блог: Samsung с намерение на конкурира Apple и в производството на електро коли.

Не е слух, а идва директно от вицепрезидента на Samsung Electronics Лий Йонг. Това, което още не е потвърдено е, че компанията преговоря с FIAT да закупи поделението й за електроника Magneti Marelli...

Че Apple разработва електрически коли по проект с кодово име Titan е нещо като обществена тайна. Това от Samsung обаче е изненада и ще им е нужно доста време и работа, за да наваксат тъй като по Project Titan в Apple се работи вече от 3 години.

А в Apple явно са много сериозни по въпроса, за което може да се съди от това, че супер инженерът Боб Мансфийлд се завърна и оглави титаничния екип от 1,800 души. Мансфийлд беше човекът, който отговаряше за дизайна на MacBook Air лаптопа, iMac декстоп компютъра и iPad таблета.

Освен новината идваща от Лий Йонг засега няма повече яснота за плановете на Samsung, но компанията вече се е пробвала веднъж в производството на автомобили. През 1994 Samsung влезе в партньорство с Nissan за основаването на Samsung Motors и по онова време целта на компанията е била това да се превърне в най-големия производител на коли в света. Очевидно не се е получи.

В крайна сметка Samsung продаде 70% от своя дял на Renault, която преименува компанията на Renault Samsung Motors. Тя все още продава малки коли на азиатския пазар.

Всъщност, точно това партньорство с Renault, която в момента произвежда три модела електромобили, може да се окаже трамплин за Samsung за завръщане в света на колите, при това електрическите и с летящ старт. Другата супер възможност е за французите – да увеличат значително електро продажбите си в Азия.

Така, някой ден може да се окажем клиенти на тоталната Samsung мобилност – телефони, коли, пък може и нещо друго да изкарат.

От: Gas2


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Ако Самсунг наистина навлезе на пазара на автомобили (електромобили) ще бъде чудесно. Очевидно е, че старите концерни не искат да се откажат от ДВГ, а само Тесла не може да направи прехода към електромобилите. Самсунг имат огромни капитали, а пазара на автомобили (около 90 милиона на година) е огромен.

п.п. Другото което си мисля, че ако Самсунг влезе в този бизнес, това може да повлече и други гиганти от бранша. А нищо чудно много от тях вече да са решили да го направят, но още не е обявено.

Последно редактиран Преди 7 години от Веселин Веселин
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари