Потенциална версия на Renault ZOE от Nissan

Електромобили

В този блог: След LEAF, Nissan може да пусне на пазара компактен електромобил базиран на Renault ZOE.

Според английското издание Auto Express, което цитира неназован представител от управата на Nissan, компанията обмисля добавяне на електрически модели в повече класове, като най-вероятната първа добавка е компактна кола, близнак на ZOE...

След като Nissan показа супер спортната студия Bladeglider се появиха спекулации, че следващият електро модел в гамата на компанията може да е нишов, насочен към авто маниаците. Но Гарет Дънсмор, който ръководи електромобилното направление на Nissan в Европа, опровергава това, като споделя пред Auto Express, че спортен електромобил не е приоритет за марката.

Вместо това Дънсмор казва, че "след като вече сме инвестирали над $5.4 милиарда в модели като LEAF, трябва да задоволим желанията на колкото може повече клиенти и в Европа това може да означава да пуснем на пазара B-клас хечбек, SUV или кросовър модели".

С над 200,000 продадени електромобила няма компания с толкова много статистика за електро колите като Nissan. На нейна база Дънсмор споделя, че след първите потребители на LEAF са последвали тези от фирмените автопаркове и сега наред са семействата, които ще търсят достъпни и практични електромобили. LEAF е добре позициониран за този сегмент, но с още един модел гамата ще стане по-атрактивна.

Има вероятност този модел да е по-малък от LEAF и да споделя една платформа с Renault ZOE. Това би дошло добре за завода във Флинс, където правят ZOE, защото ще изпълни в по-голяма степен неговия капацитет.

Ако Nissan даде зелена светлина за такъв модел, ще е интересно какви ще са опциите за зареждане, предвид че за LEAF и e-NV200 компанията използва малки AC зарядни (с мощност до 6.6 кВт) и CHAdeMO DC система.

След репортажа на френска телевизия, че на салона в Париж в следващите дни Renault ще покаже нова версия на ZOE с 300 км пробег, ще очакваме интересни електромобилни новини и от Nissan.

От: Auto Express


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения