Borgward се завръща и ще прави електромобили от 2018 г.

Електромобили

В този блог: Някога третият по големина германски автопроизводител Borgward планира нов завод за електромобили.

За място на съоръжението е избран Бремен, заради близостта до пристанището Бремерхафен и в новия завод компанията планира да прави до 10,000 коли годишно...

Планът е строежът на завода да започне през 2017 г., а производството през 2018 г. Точното местонахождение на фабриката все още не е обявено, тъй като в момента Borgward води разговори с потенциални партньори и с общината на Бремен.

От 20-те до 60-те години на 20-ти век компанията е била базирана в Бремен и е произвеждала около 1.2 милиона Borgward, Lloyd и Goliath автомобили годишно. През 60-те компанията фалира, но от миналата година е възродена от консорциум воден от правнука на основателя.

В първия етап ще изградят хале за асемблиране с около 10,000 кв. м. площ, в съседство с открита площ с подобни размери. Идеята за възраждане на компанията в някогашния й дом не е само емоционална. Решението за позициониране в региона е заради близостта на Бремен до пристанището Бремерхафен, добрата логистична мрежа и наличието на опитни работници в района.

Според информация от Borgward, доставчици на компанията ще бъдат Continental, Kuka, Schaeffler, SKF, BorgWarner, Webasto и Robert Bosch. Батериите ще се доставят от LG Chem.

Първият електро модел на Borgward произведен в Бремен ще се казва BX7, но компанията планира да прави и плъгин хибрид. В момента марката е базирана в Щутгарт, но вече пусна BX7 (от юни) и има 15,000 поръчки за модела.

Междувременно, Mercedes-Benz също ще произвежда първия си изцяло проектиран като електрически модел – EQ – в Бремен. Оттам информацията е за старт на производството преди края на десетилетието, без повече конкретика.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

подозирам немските автомобилни компании в сериозни връзки с китайски компании ... !?
виж тук - Borgward

Последно редактиран Преди 7 години от nedi alex nedi alex
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения