Chevrolet Bolt пробег при магистрално каране (120 км/ч)

Електромобили

В този блог: Според Car and Driver, Chevy Bolt дава 300 км пробег и при продължително бързо каране.

Докато дойде възможност да тестваме всеки нов електромобил, обикновено идват различни тестови и/или потребителски отзиви от други страни. Ето един интересен за новия Chevrolet Bolt (Opel Ampera-e) от Car and Driver...

В щатите вече доста хора от различни сайтове се изредиха да пробват Bolt и според общото мнение с новия електромобил на GM спокойно се правят 380 км пробег.

В теста на Car and Driver обаче има и продължително каране по магистрала. При скорошно пътуване екипът е направил една дълга отсечка, с темпомата настроен да поддържа 120 км/ч при температура 22°C. Резултатът е изминати 190 мили (305 км) до пълно изтощаване на батерията.

Наистина това е перфектната температура за каране на електромобил и със сигурност е допринесла за високия резултат, но така или иначе изминати 305 км с такова каране си е постижение. В статията за теста няма подробности за това дали са успявали да поддържат скоростта през по-голямата част от времето или други параметри, които да ни дадат повече информация.

Но от друга страна това не би следвало да смятаме за изненадващо, защото с 60 кВтч батерия Bolt трябва да се справя точна така.

Технически, намираме Bolt/Ampera-e за много добра стъпка напред в развитието на електромобилите и очакваме следващото поколение електро коли (след 2020 г.) да са способни на 500 км реален пробег при смесено каране и супер бързо зареждане (15 мин) с 350 кВт мощност.

Източник: Car and Driver


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения