NextEV работи по електрически SUV а-ла Tesla Model X, но по-евтин

Електромобили

В този блог: Китайският стартъп за електромобили NextEV иска да задмине Tesla.

Това е планирано да стане с изцяло електрически SUV, който да е по-добър и по-евтин от Tesla Model X и да излезе на пазара до края на 2018-та или началото на 2019-та...

Моделът ще се продава под марката NIO, с която NextEV представи своята електрическа супер кола EP9 с мощност 1,342 конски сили.

Според информацията, NIO SUV ще има батерия с капацитет от 70 кВтч и над 530 км при с едно зареждане. Това обаче е прогнозният пробег по европейския тестови цикъл (NEDC) – реалният най-вероятно ще е по-малък.

NextEV ще се цели към пазара на САЩ и NIO ще се нареди някъде между Audi и BMW, но на цената на Toyota. Продажбите в САЩ ще започнат в края на 2018-та или началото на 2019-та.

NextEV е създадена от Уилям Ли, който е забогатял главно от своята платформа, показваща постоянно променящите се цени на търговците на автомобили в Китай. Той планира да развие NIO, залагайки главно на висококачествено обслужване на клиенти, нещо, което Tesla засега като че ли не успява да постигне в Китай. Казва, че след като си е купил Tesla, му е отнело 3 месеца докато постави станция за зареждане в дома си.

NIO SUV ще бъде произвеждан в Китай, в партньорство с JAC Motors.

От: Cleantechnica


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения