Renault добавя нов по-достъпен електро модел

Електромобили

В този блог: От 1 януари 2017 Жил Норман става старши вицепрезидент за електромобили в Renault.

На този етап това не ни говори нищо, но в прес съобщението на компанията по повод тази промяна в състава има и друго – ангажимент да разработи и включи в гамата нов по-достъпен електромобил...

След като вече обяви такива намерения за Китай, при това за супер евтин електромобил, сега като го има в европейско прес съобщение е логично да мислим, че говорят за такъв по-евтин модел на ток за нашия регион.

Ако погледнем гамата и кое е най-лесно като решение, Renault Twingo изглежда като много вероятен кандидат за електрифициране. Още повече, че си има близнак – новият базиран на Twingo smart forfour, чиято електро версия излиза на пазара от началото на 2017 г.

Новината за нов по-евтин електро модел е третата от нещо като скорошно електромобилно освежаване в Renault, която държи около 25% от пазара на електро модели в Европа с над 100,000 продажби от 2012 г. насам. Първо, на автосалона в Париж компанията показа обновен ZOE с 41 кВтч батерия и както по-късно се установи 220-300 км реален пробег.

В петък пък се появи информацията, че на 13 януари 2017 г. при откриването на Brussels Auto компанията се очаква да покаже Kangoo ZE с 50% повече пробег – засега се говори за 200 км реални.

Новият по-достъпен електро модел може да е също така базиран на Renault KWID, който беше показан като ZE концепция преди три години.

Малко неизвестност винаги поддържа любопитството. Ще почакаме докато излезе повече или официална информация.

Източник: Прес съобщение Renault


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения