Chrysler може да покаже изцяло електрически модел на CES 2017

Електромобили

В този блог: Chrysler потвърди, че ще покаже нов модел на CES вместо на NAIAS.

Това е повратно за авто бранша – един от най-старите автопроизводители да предпочете ново шоу за електроника CES (Consumer Electronics Show) пред утвърден автосалон NAIAS (North American International Auto Show)...

Според Bloomberg, въпросният нов модел за показване ще е излизащият скоро на пазара миниван Chrysler Pacifica, но в изцяло електрически вариант – Chrysler Pacifica Electric. Компанията вече показа плъгин хибридна версия на модела с до 50 км пробег на ток, чиято 16 кВтч батерия може да се зарежда, но го нарече просто хибрид.

Източниците на Bloomberg са пожелали да останат анонимни и за момента нямаме нищо конкретно, освен горното предположение. Друга очаквана тема на CES щанда на Chrysler са автономните технологии в Chrysler Pacifica вановете, които компанията разработва заедно с Google.

Проблемът с инвестиции в електрически модели при FCA (Fiat Chrysler Automobiles) е, че компанията има дълг от $6.9 милиарда и няма средства за подобни разработки, но въпреки това изглежда правят опити в тази посока.

От: Bloomberg


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари