Opel Ampera-e на цена от €33.260 в Норвегия

Електромобили

В този блог: Първа информация за цена на Opel Ampera-e в Европа.

С вече 100,000 изцяло електрически автомобили регистрирани в Норвегия, както се очакваше Opel представя електрическия Ampera-e първо там...

Това вече е известно,но досега не знаехме каква ще е цената. В Pushevs явно са я намерили първи от норвежкия сайт на Opel – в Норвегия Ampera-e стартира от €33.260.

С пробег от 380 км в момента Ampera-e няма никакви конкуренти откъм пробег в своя ценови клас. Такъв пробег (и повече) е възможен с Tesla Model S, но на повече от двойно по-висока цена. Renault ZOE получава нова 41 кВтч батерия, с която реалният пробег е до около 300 км. По-евтин е, все пак, и засега е най-близкият конкурент за Ampera-e.

Доставките на Chevrolet Bolt в САЩ започнаха тези дни, но има нещо, което ни се вижда твърде нагласено. Първите три коли са доставени на хора от Фримонт, Калифорния където се намира фабриката на Tesla. Естествено по нета се нароиха заглавия как първите Bolt коли са доставени "в задния двор на Tesla". От целите щати как пък точно там се случи?

Факт е, че доставките са започнали, което е по-важното. Досега се говореше, че първите Ampera-e ще дойдат в Европа през пролетта, но в блога на Pushevs има друга информация – че първите ще са за Норвегия, но чак от юни 2017 г. Логично, предвид че и цена първо там обявяват, но явно доставките за Европа ще се забавят.

Все пак трябва да изчакаме и да видим какви ще са цените на континента, че за внос от Норвегия се плаща ДДС.

От: Pushevs


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Кой коментира това

 • Цените в Норвегия са по-високи от Европа обикновено. За Европа очаквам да са по-ниски 27- 30000 евро.

 • В отговор до: ivand911

  Моето предположение пък е, че в Германия и наоколо базовата цена ще е над €35,000 (преди субсидии). Вероятно скоро ще разберем.

 • Норвегия имат много субсидий/данъчни облекчения за електромобили/хибриди за разлика от Европа.
  Миналата година се прибрах от там в България след 5 г., имам резервиран Tesla Model 3. Мисля че е време да ги вкарваме тук :)

 • В отговор до: iceniko

  Отвсякъде е време и ето така като има резервирали българи и се множат електро колите ще се напредва!

 • Гост - tosho

  Продължавайте да мечтаете :-)
  В Норвегия не се плаща ДДС като си купуваш електромобил. За пример, там ZOE е към 25K EUR.
  Bolt ще е над 39К EUR навсякъде в ЕС.

 • В отговор до: Гост - tosho

  Затова си мисля, че ще е над €35к, като също си мисля за повечко (по-близо до 40), но все пак се надявам да го направят така, че да са конкурентни спрямо BMW i3 и B-Class и затова си представям, че ще е над 35к (да речем 36-37 базово). Ако иде на 39к ще се доближи много до предния проблем - Opel (Ampera) за €40к и нагоре, което не се получи...

Коментиране като гост

0 / 9999 символно ограничение
Текстът трябва да е между 5-9999 символа

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна