Tesla обнови Supercharger картата – няма промяна за България

Електромобили

В този блог: Планираните за България през 2016 г. два Supercharger-а отиват за 2017 г.

Поставени на картата за пръв път в края на 2014 г. зарядните станции на Tesla в България все още не са изградени...

В петък Tesla направи промени на страницата за зареждане, актуализирайки Supercharger картите по континенти. Реално голяма част от устройствата, които трябваше да бъдат монтирани през настоящата година вече са на картата за 2017 г.

Последната експанзия на Tesla е в Испания, където компанията отвори салон и започва да монтира зарядни станции, за да е възможно пътуването из страната с бързо зареждане.

В България очаквахме двете отбелязани примерно на картата Supercharger станции да бъдат изградени през 2015 г. като част от коридора свързващ Европа с Турция. Това не се случи дори през 2016 г., но е очевидно, че в Tesla имат други приоритети.

Още дори не са ни известни точните места на двете станции, като научаваме от хора получили скоро своите Tesla електромобили, че в разговори им е споделено, че изграждането ще бъде направено през 2017 г. Това е твърде широко понятие и вероятно в Tesla все пак изчакват броят на техните коли у нас и въобще в страните по въпросния коридор да се увеличи толкова, че да оправдае инвестициите в региона. Или просто да им дойде времето.

Засега най-близкият до България салон на Tesla е във Виена и във форума си коментираме дали ще отворят у нас или в Румъния или Турция.

Така, на този етап нямаме нова информация освен една обновена карта, затова продължаваме да работим за развитието на електрическата мобилност у нас и да следим за идването на Tesla в България.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения