Автопилотът на Tesla предвижда катастрофи и завива без видима маркировка

Електромобили

В този блог: Добро представяне на автопилота на Tesla в различни пътни ситуации.

През последните дни излязоха няколко клипа, показващи добри реакции и работа на автопилота на Tesla. Предвиждане на катастрофи и автоматично завиване са част от обещаващите възможности на системата...

Първото видео показва катастрофа, случила се на магистрала в Холандия и реакцията на автопилота на Tesla Model X. Вижда се как автопилотът предвижда катастрофата и активира спирачките секунда преди шофьорът да разбере.

При последния голям ъпдейтна софтуера (версия 8.0) от септември, Tesla обяви новата си радарна система, която автоматично се свърза с първото поколение на автопилота. Една от основните функции на новата система е, че може да "вижда" през колата, намираща се отпред. Вълните се отразяват под и около автомобила, намиращ се пред Tesla Model X или S и разкриват иначе невидимия за шофьора участък.

Във видеото може да се чуе как автопилотът дава предупредителен звук, без видима причина, но секунда по-късно се вижда как предният автомобил се блъска в невидимия до този момент джип. Ханс Ноордсиж, шофьорът, който е качил видеото, допълва, че нямало пострадали при инцидента, както и че колата му е започнала да спира преди той да успее да натисне спирачките.

Интересното е, че предупреждаващият звук се чува дори преди автомобилът отпред да натисне спирачките. Това означава, че автопилотът взима предвид и втората кола отпред когато планира пътя си. Ето и видеото:

След скорошните снежни бури в САЩ започнаха и реалните тестове на Tesla в снега. В следващото видео можем видим как се държи автопилота на път без ленти. Въпреки че системата не е предназначена за такива условия, тя е проектирана така, че да продължи да работи за кратки периоди, когато лентите на шосето не се виждат добре и да даде време на шофьора да поеме контрол.

На екрана във видеото се вижда как автопилотът приема преспите като индикатор за пътното платно. Въпреки че често губи ориентир, системата не задейства алармата за поемане на контрол от шофьора.

От: Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума