Мате Римац в Concept_One гонка с Bugatti Veyron (видео)

Електромобили

В този блог: Rimac Concept_One срещу Bugatti Veyron.

Наскоро основателят на Rimac Automobili Мате Римац е пратил покана на Уилям Хърбърт, 18-ят Лорд Ърл от Пемброук (сега на 38 г.) за състезание между неговия Bugatti Veryon и хърватския хипер електромобил Concept_One...

Пасват си за гонка – най-бързата електро кола и бензиновият звяр с 4 турбо компресора на Volkswagen, който все още държи титлата за най-бързата кола в света от над 10 години насам.

За да е по-интересно, Уилям е поканен да кара Concept_One (1088 кс) с интериор от българското дизайнерско студио Вилнер, а Мате да се качи в неговия Veyron. В плана влиза и драг рейс, естествено, но първото видео от гонката показва акценти от обиколката на двете коли по адриатическото крайбрежие.

Лордът очевидно е приел поканата и неговият Veyron е транспортиран до Загреб, където се намира фабриката на Римац. Всеки от двамата ще кара за пръв път колата на другия.

Уилям Хърбърт е отявлен автомобилен ентусиаст и след като се е позабавлявал доста с Veyron 100% ще му е тръпка да разтърка електро фурията на Римац. То на кого няма да му е, но предвид цената от над $750,000 скачането в Concept_One е извън възможностите на повечето хора.

Ще си намери ли Veyron майстора най-накрая? Ето първото видео със загрявките по крайбрежието.

От: Teslarati


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения