Два спортни електро модели от новака GLM

Електромобили

В този блог: Японската компания GLM представи своите разработки в Хонг Конг.

С моделите си GLM-ZZ и GLM-G4 стартъпа цели да постави нови граници в електромобилната индустрия. GLM си партнира с над 100 технологични компании с цел да популяризира електромобилите...

Японският стартъп за електромобили GLM наскоро представи два модела на благотворително събитие в Хонг Конг. Компанията, основана в Киото през 2010 г., е в партньорство с над 100 технологични компании с цел създаването на "нови видове превозни средства и транспорт". GLM предлага общо решение, включващо шасита, енергийни системи и елементи за контрол на фирми, разработващи електромобилни технологии и на автомобилни производители.

Моделът GLM-ZZ, наричан "първият спортен електромобил на големия пазар в Япония", бе представен през август 2014-та. Другият модел - GLM-G4 бе показан през октомври на мото шоу в Париж. Електромобилът има мощност от 400 кВт и 1,000 Нм въртящ момент. Според GLM колата им вдига 100 км/ч за 3.7 секунди, може да се движи със скорост 250 км/ч и е с максимален пробег от 400 км (при умерена скорост).

Компанията планира да изгради работилница и изследователски център в Китай и търси партньорство с местните авто производители.

Изпълнителният директор на GLМ - Хироясу Кома сподели: "През следващите няколко години акциите за електромобили ще се покачват за сметка на тези за ДВГ коли. GLM цели да бъде на първия ред и да разбива ограниченията в електромобилната индустрия. Настройваме нашите продукти за всякакви видове превозни средства, за да популяризираме електромобилите като цяло."

От: Charged EVs


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения